Край на Winamp и кратко представяне на 2 безплатни алтернтиви Foobar2000 и Gom Audio

winamp
Първата версия на плейъра Winamp се появява в интернет на 21 април 1997 година. Той е разработен от двама студенти и не след дълго приложението става много популярно, превръщайки се в любим плейър на много потребители. През 2010 г. излезе Winamp версията за Android, но за тази платформа той така и не успя да стане много популярен.
Въпреки всичко, Winamp присъстваше на много домашни купони и е забавлявал много потребители по света, още от времената на Windows 98. Този плейър продължи да бъде масово използван дори и при излизането на Windows XP, а многобройните плъгини го правеха наистина многофункционален, прибавяйки му допълнителни функции, визуализации и всякакви възможности за настройки на звука. Това допълнително засилваше интереса на потребителите към него и може би за това той толкова дълго време продължи да присъства на милионите компютри по света.
Да, но с развитието на технологиите и настъпването на  iTunes и онлайн-услугите за слушане на музика, като Spotify и Pandora, Winamp уверено пое по пътя на своя залез.
Последният ъпдейт на Winamp за Windows беше пуснат вчера, а Android-версията не е обновявана от 14 октомври.
А сега на Вашето внимание 2 безплатни алтернативи – Foobar 2000 и Gom Audio:
descargar-gom-audio-para-windowsGOM Audio е безплатен музикален плейър от разработчика на GOM Media Player. Поддържа всички популярни аудиоформати, скинове, работа с плейлисти, просвирване на поточно аудио и много други. В GOM Audio са реализирани много от функциите, използвани в GOM Media Player за подобряване качеството на звука.
GOM Audio е създаден на базата на GOM Media Player, поради което поддържа много функции на по-големия брат. Трябва да отбележим, че GOM Audio може да възпроизвежда и онлайн радио, транслира поточните данни отлично. Програмата има възможност да изключи, рестартира и да преспи компютъра когато плей листът завърши.
GOM Audio използва минимум системни изисквания и е много бърз, а благодарение на разработчиците, може да се променя външния вид на плейъра.
Може да изтеглите от ТУК
758e0ec8f6ed6e86Foobar2000 е страхотен медия плейър, създаден е от Петър Павловски, който работеше върху Winamp 2. Foobar използва много ясен и прост интерфейс – без скинове и без излишни неща по него.foobar2000 е лек и лесен за употреба плеър, който поддържа почти всички музикални формати (MP1, MP2, MP3, MP4, MPC, AAC, Ogg Vorbis, FLAC / Ogg FLAC, WavPack, WAV, AIFF, AU, SND, CDDA) заедно с unicode текстове. Отличава се и с това, че изобщо не натоварва вашата система, а разполага с основните опции на Winamp.

Може да изтеглите от ТУК

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.