Skype и Windows XP

Cannot sign in skypeПолитиката на Microsoft по отношение на Skype отдавна може да се окачестви като „нагла“ и твърде много много прилича на изнудване на потребителите.

Във времето след закупуването на Skype, освен значително по-тежкия интерфейс украсен със нужни и ненужни екстри (съответно изискващи по-нов хардуер за коректна работа на компютъра), разработчиците и мениджърите буквално изнудват потребителите да използват по-нови версии на програмата, както и почти насилствено да преминават към по-нови версии на Windows.

В началото директно отказаха достъп до услгата на потребители със по-стари версии на клиента на програмата , в последствие се оказа , че тези по-нови версии отказват да тръгнат на Windows XP SP2. (повече може да прочетете ТУК). Наскоро се сблъсках с нов проблем – най-новите версии на Skype инсталирани на системи със Windows XP SP3 ъпдейтван до 08.04.2014 (когато от Microsoft прекратиха поддръжката на XP), програмата се инсталира и съвързва, но след това се появяват артефакти в картината, приложенията не се стартират правилно, отказва да изпълни Shut Down и т.н. (любопитното е, е че на по-мощни системи със същата операционна система не прави проблем)

Проблема се решава като се деинсталира Skype и се инсталира по-стара версия например 7.5 и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се изключи функцията за самообновяване (autoupdate). Разбира се продължават да се появяват досадни съобщения за обновяване на програмата, но поне работи. От Microsoft не съобщават дали този проблем ще бъде отстранен. Вероятно целта е да се поддтикнат потребителите да преминат към windows 7, Windows 8 или излизащащия след дни Windows 10.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.